tisdag 22 juli 2008

Fritid

- Rytmterapi/RGRM
Ronnie Gardner är fortfarande en aktiv trumslagare. Förutom att ha uppträtt på scener tillsammans med Lennie Norman, har han även utvecklat en terapi för människor med neurologiska sjukdomar. Med hjälp av rytmer vill han återskapa kontakten mellan hjärnhalvorna. Musik är ett universellt språk som bryter alla barriärer och förenar människor på ett unikt sätt.
Jag har träffat Ronnie och han är en fantastisk person! Det finns flera rytmterapikurser i Stockholm och Ronnie har både "barn, barnbarn och barnbarnsbarn" som lär ut hans musikterapi.

Jag har gått en kurs i rytmterapi och det är svårt, men samtidigt väldigt roligt. Det gör inget om du har svårt att röra händer/fötter eller har problem med minnet! På ett roligt sett kan du öva upp/väcka dessa kroppsdelar/funktioner. Du övar din balans, syn, koncentration, uthållighet snabbhet och minnet. Ring och fråga om NHR fortfarande erbjuder sådana kurser.
Gå in på Ronnies hemsida och inspireras!


- Assistenthund
- Qi-gong
Det finns många olika typer av qi-gong kurser i Stockholm med omnejd. Jag har gått en kurs på 10 gånger med Studiefrämjandet.

- Tag kontakt med Resursteamet på www.resursteamet.com
Resursteamets dagliga verksamhet vänder sig till dig som i vuxen ålder drabbats av en förvärvad hjärnskada eller har en medfödd neuropsykatrisk diagnos. De finns på åtta platser runt om i Stockholm.

För närvande stöttar de över 150 st personer i deras dagliga verksamheter runt om i Stockholm.

Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. De utgår från dina behov, dina intressen och dina resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. De är med och skapar möjlighet för dig att utvecklas i såväl arbetsliv som samhällsliv.

I ett så kallat miniteam (bestående av dig och två coacher) skapas en individuell handlingsplan vilken bygger på någon eller några av de fyra verksamhetsinriktningarna, Arbete, Fritid och Rehab, Utbildning och Kultur och Specialinriktningen.

För att du ska kunna vara delaktig och påverka din personliga utveckling har de återkommande utvärderingar av din individuella handlingsplan. De har även schemagenomgång varje morgon för att vara säkra på att de följer planen. Allt i syfte att du ska kunna göra ett så tydligt avtryck som möjligt.

Resursteamets dagliga verksamhet erbjuder dig en social gemenskap, stimulerande möten och att du åter får känna dig behövd. De tror att en blandning av individuellt uppsatta mål, trevliga evenemang och en stimulerande vardag ger dig en bra grund för din personliga utveckling.

Här är några kontaktpersoner och telefonnmmuer:
Enhet Enhetsansvarig Tfn
Alvik Johan Appel 08-625 82 54
Danderyd Mathias Johnson 08-625 82 53
Edsbacka Maria Öhman 08-625 82 83
Liljeholmen Mathias Johnson 08-625 82 53
Lunda Inger Jenserud 08-625 82 76
Skärholmen Mathias Johnson 08-625 82 53
Älta Erika Winterskov 08-625 82 66


Inom Resursteamet finns många medarbetare med stor erfarenhet och kunskap kring neurologi och rehabilitering, med yrkesbakgrunder såsom arbetsterapeut, beteendevetare, friskvårdspedagog, logoped, neuropsykolog, sjukgymnast, socionom/kurator och specialpedagog.

Inga kommentarer: